Trgovina > Športna Prehrana > XENDURANCE ENERGY GEL

XENDURANCE ENERGY GEL

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

2,50 

Energijski geli Xendurance so namenjeni za vse vzdržljivostne športnike.

Xendurance - Energy Gel so energijski geli, ki vsebujejo 27,7g ogljikovih hidratov iz napredne matrike ogljikovih hidratov v razmerju 1:0,8. Hidratno matriko sestavljata maltodekstrin in fruktoza. Omenjena matrika omogoča vnos 90-120 g ogljikovih hidratov na uro brez pojava želodčnih ali prebavnih težav. Energijski geli so namenjeni hitri oskrbi z energijo pred in med vadbo. Gel obenem vsebuje tudi 1500 mg laktata.

Mešanica dveh ogljikovih hidratov - maltodekstrina in fruktoze, skupaj s kalcijevim laktatom, zagotavlja vrhunsko oskrbo z energijo. Dva različna vira ogljikovih hidratov omogočata vnos vsaj 90 g ogljikovih hidratov na uro. Telo uporablja dva različna transporterja ogljikovih hidratov za glukozo in fruktozo, in sicer GLUT1 in GLUT5. Telo je tako sposobno absorbirati 60 g maltodekstrina/glukoze in 30 g fruktoze na uro brez pojava želodčnih ali prebavnih težav.

Zakaj energijski geli Xendurance vsebujejo laktat? Med aktivnostjo potrebujemo velike količine energije. Približno tretjina energije ogljikovih hidratov je iz laktata, ostalo je iz glukoze v krvi in mišičnega glikogena. Laktat je prednostno gorivo za telo pred glukozo. Vaše telo bo najprej porabilo laktat. Več laktata kot porabite med vadbo, manj mišičnega glikogena morate porabiti, kar pomeni, da bodo vaše zaloge glikogena polne dlje časa, kar pomeni več energije. Geli so primerni tudi za vegane in vegetarijance ter ne vsebujejo prepovedanih snovi, kar dokazuje certifikat Informed Sport.

Dodatne informacije

Okus

JAGODIČEVJE

Količina

70 g