Trgovina > Športna Prehrana > 6d SPORTS NUTRITION ULTRA GEL

6d SPORTS NUTRITION ULTRA GEL

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

3,20 

6d Sports Nutrition Ultra Gel so energijski geli z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov iz glukoze in fruktoze v razmerju 1:1.

Energijski geli Ultra vsebujejo še 200 mg natrija. Ultra Geli so bili razviti za vse športnike in rekreativce, ki ciljajo na visok vnos ogljikovih hidratov (90 do 120 g ogljikovih hidratov na uro). Ulta Geli so še posebej primerni za dolgotrajne vzdržljivostne aktivnosti, ki trajajo 2,5 uri ali več.

Ultra Geli vsebujejo 45 g ogljikovih hidratov iz posebne hidratne matrike v razmerju 1:1. To hidratno matriko sestavljata maltodekstrin in fruktoza. Napredna matrika ogljikovih hidratov omogoča absorpcijo 90 do 120 g ogljikovih hidratov brez pojava želodčnih težav. Ultra Gel vsebuje tudi 200 mg natrija, ki podpira absorpcijo tekočin.

6d Sports Nutrition Ultra Gel vsebuje dva različna vira ogljikovih hidratov - maltodekstrin in fruktozo. Zmogljivost absorpcije glukoze v črevesju je omejena na približno 60 g na uro, medtem ko je stopnja absorpcije fruktoze vsaj 30 g na uro. Po ustreznem treningu črevesja, lahko večina posameznikov brez težav zaužije 90 g ogljikovih hidratov na uro. Vse več vzdržljivostnih športnikov pa si prizadeva zaužiti do 120 g ogljikovih hidratov na uro, kar je zgornja meja absorpcijske sposobnosti.

Študije so dokazale, da je 120 g ogljikovih hidratov mogoče doseči z uporabo hidratne matrike 1:1 ali 1:0,8. Z uporabo Ultra gelov z lahkoto dosežemo vnos 120 g ogljikovih hidratov. V praksi to pomeni 2 energijska gela Ultra (90 g ogljikovih hidratov) in dodaten 30-gramski odmerek izdelka s hidratno matriko 2:1 (6d Energy Gel, Energy Fruit, Isotonic Sports Drink, Energy Bar). Energijski gel Ultra je idealen dodatek za vse, ki potrebujejo hitro razpoložljiv vir energije med vadbo, tako v hladnem kot v vročem vremenu. Ultra Gel je narejen na osnovi naravnih sestavin.

Glavne značilnosti:

  • 45 g ogljikovih hidratov
  • mešanica maltodekstrina in fruktoze v razmerju 1:1
  • omogoča vnos do 120 g ogljikovih hidratov
  • ne obremeni želodca
  • 200 mg natrija
  • 70 ml pakiranje
  • naravne arome
  • za vegane in vegetarijance

Dodatne informacije

Okus

KIVI, BRESKEV

Količina

70 ml